1.400 deelnemers bij sfeervolle Veenendaal City Run

Atletiek Ron van Stokkum

Jelle Bulens uit Utrecht en Rianne Slomp uit Bennekom hebben gisterenavond het hoofdnummer van de Veenendaal City Run 2022 gewonnen. Bulens kwam op de 5 kilometer als eerste man over de finish, Slomp was de snelste vrouw op die afstand. Het loopfestijn, dat Sportservice Veenendaal de 1.400 deelnemers voorschotelde, was volgens de lopers en de organisatie één grote belevenis.

Jelle Bulens nam op de 5km direct de leiding in de hardloopwedstrijd door het verlichtte winkelcentrum van Veenendaal. Hij stond die leiding niet meer af en finishte in een tijd van 16,00 min. Lucas Goené uit Veenendaal, vorig jaar nog brons, pakte nu de tweede plek in 16,22 min., voor de Utrechter Siebe de Bruijn (derde in 17,35 min.). Bij de vrouwen was Rianne Slomp meer dan een minuut sneller dan de jonge Anora van Roon uit Veenendaal: 20,32 min. om 21,46 min. Yara van Dee uit Utrecht pakte brons met 22,34 minuten. Op dit onderdeel liep ook starter en wethouder Martijn Beek mee. Hij eindigde in de achterhoede.

Dubbele zege Lotte Davelaar

Aan de 2,5 km deden zowel individuele lopers mee, als ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De scholieren liepen bovendien voor het (S)coolrunning-klassement. Hun tijden telden ook mee in het algemeen klassement. Dat leverde bij de vrouwen een dubbele zege op voor Lotte Davelaar uit Veenendaal. Haar 09,46 min. was de snelste tijd bij de vrouwen, maar ook in het (S)coolrunningklassement. Dat gold ook voor de winnares van het zilver, Jana Biesterveld (Leersum), die met 10,19 min. twee bekers mee naar huis nam. Evi van Kooten (Veenendaal) pakte brons bij de vrouwen (10,54 min.), terwijl de Veenendaalse Esmée Versteeg bij (S)coolrunning derde werd in 11,09 min.. Bij de mannen  won Sherick Laurant uit Ede de 2,5 km in 08.21 min.. Erwin de Vor (08,38 min) en Martjan de Bruin (08,46 min.) werden tweede en derde. In het (S)coolrunningklassement zegevierde Matthias Klinkhamer (09,17 min.), voor Cas van Walsum, (Renswoude, 10,08 min.) en Jaron Huttinga (10,29 min.).

Kinderburgemeester bij Kidsrun

De Kidsrun over 1.300 m werd bij de jongens gewonnen door Koen Olde. Jaron Lamper werd tweede en Sem Mijderwijk uit Woudenberg pakte het brons. Bij de meisjes was Veerle van Eeden de snelste, voor Amila Salic en Sophie van Zutphen. Kinderburgemeester Daniël Wilmans reikte de prijzen uit, nadat hij aan het begin van de wedstrijd ook al het startschot had gegeven. Alle uitslagen zijn te vinden via https://veenendaalcityrun.nl/