180 keer naar de top Amerongse Berg voor het goede doel

Wielrennen Redactie

Nadat de Transcontinental Race dwars door Europa geen doorgang kon vinden vanwege het coronavirus, bedacht langeafstandfietser Wout Jacobs een andere manier om geld in te zamelen voor het World Bicycle Relief. Vanavond start hij aan de opgave om 'de Mount Everest te beklimmen, maar dan gewoon in Utrecht': Jacobs zal de Amerongse Berg in de Utrechtse Heuvelrug gaan bedwingen.

Dit betekent dat hij minimaal 180x het hoogste punt moet bereiken om zo in totaal 8848 hoogtemeters te maken en een afstand van meer dan 400km af te leggen. Dit zal Wout naar verwachting zo’n 20 uur kosten, waarna hij zich hopelijk de eerste fietser in de Nederlandse geschiedenis mag noemen die de bekendste heuvel van Midden-Nederland officieel heeft bedwongen.

Door middel van deze unieke prestatie hoopt de fanatieke fietser zoveel mogelijk geld in te zamelen voor World Bicycle Relief. Deze organisatie voorziet kinderen op het platteland in Afrika van stevige fietsen, zodat zij op deze manier naar school kunnen. Voor elke €134,- die Wout weet in te zamelen gaat er een fiets naar een Afrikaans schoolkind. Op 20 juni aan het eind van de middag is het duidelijk of het Jacobs gelukt is deze zware klimuitdaging te voltooien en hoeveel kinderen er straks toch naar school kunnen dankzij hun nieuwe fiets.

De actie kan hier gesteund worden. Supporters zijn welkom om langs te komen en hem op gepaste afstand aan te moedigen op de Amerongse Berg.