Utrecht eert haar sportkampioenen

Sportprijzen Redactie

Woensdag 12 februari is het zover: die avond zal het Mediaplaza in de Jaarbeurs Utrecht weer afgeladen zijn met genomineerden, hun familie en vrienden en iedereen die de sport een warm hart toedraagt. Acht prijzen zijn er te vergeven. Van sportman en -vrouw tot vrijwilliger en sportfoto van het jaar. En er valt echt wat te vergeven, want veel Utrechtse toppers hebben het afgelopen jaar fantastische prestaties geleverd. SportUtrecht directeur Ronald Hennekes vertelt wat er gaat gebeuren.

‘De feiten: Utrechtse kampioenen waren in 2019 goed voor 25 WK, 49 EK, 119 NK en 111 internationale prestaties. Ruim twintig teams keerden met medailles en bekers terug naar hun ‘Staodsie’. Veel kampioenen om trots op te zijn! Lees hier meer over de genomineerden.

De jury, bestaande uit Hans Spekman, Marian ter Haar, Bert Kous, Anna Jochemsen en Pim van Esschoten, had er een hele kluif aan, maar is toch per categorie tot een mooie top drie gekomen. Maar daarmee is het nog geen gelopen race. Want ook de Utrechtse bevolking heeft een grote stem: tot 7 februari kan je stemmen op jouw favoriet op de website van SportUtrecht.

De prijsuitreiking en het gala zijn mede bijzonder, omdat de happening aan de vooravond staat van een groot sportjaar: met het EK Voetbal, de Olympische Spelen en natuurlijk de Vuelta. Het zal niemand zijn ontgaan dat het wielerfestijn dit jaar van start zal gaan in ons eigen land en dat Utrecht de plek is van de ploegenprestatie en de fameuze ploegentijdrit. Ik zou zeggen: zorg dat je erbij bent op 13 en 14 augustus. Niet voor niets dat de avond van de Sportprijs dan ook een Spaans tintje zullen geven met het thema Viva Los Campeones – Leve de Kampioenen.

We gaan er dus een groot feest van maken. We starten met de kampioensborrel, waar sportwethouder Maarten van Ooijen de genomineerden zal eren en roemen om hun prestaties. Rond de klok van tien uur zijn de winnaars bekend. En met een feestelijke afterparty sluiten we deze bijzondere avond af, in de wetenschap dat veel van onze toppers alweer volop bezig zijn met het nieuwe sportjaar.’