2.800 deelnemers voor derde editie Urban Trail Utrecht

Atletiek Redactie

Vandaag werd de derde Urban Trail Utrecht georganiseerd, onderdeel van de KLM Urban Trail Series. 5 km of 10 km hardlopen door historische panden en langs leuke verrassende locaties. Met 2.800 deelnemers en ideale loopomstandigheden sprak de organisatie van een succesvolle editie. Deelnemers  gingen tussen half tien en elf uur in vijf waves van start.

Na Amsterdam, Breda, Groningen, Rotterdam en Zwolle was vandaag Utrecht het decor van de KLM Urban Trail Series. Op een prachtig parcours door de binnenstad met maar liefst 19 locaties toonde Utrecht  dat cultuur en sport hand in hand gaan.

Onderweg konden de lopers ‘nieuwkomers’ op het parcours als het Muntgebouw, The Social Impact Factory, de JEU de boules bar, het HKU Utrechts Conservatorium, Jaarbeurs en bioscoop Kinepolis – waar speciaal voor de deelnemers een film werd gespeeld – ontdekken. Klassiekers als gevangenis de LiK, de Centrale Bibliotheek en het stadhuis mochten uiteraard ook niet ontbreken.

De Utrechtse Mariaplaats was start- en finishlocatie van de KLM Urban Trail. Foto: Urban Trail

 

Sponsor

KLM is titelsponsor van de Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

Overige Urban Trails vinden plaats in Leeuwarden (23 juni), Den Haag (7 juli) en Den Bosch (29 september). Alle Urban Trails zijn te vinden op www.klmurbantrailseries.nl.