28 en 29/1/2017: sportagenda bridge

Bridge Denksport

De apotheose van de belangrijkste Nederlandse bridgecompetitie is wederom in Utrecht (denksportcentrum Den Hommel aan de Kennedylaan) en wordt uitgesmeerd over twee dagen, 28 en 29 januari.

De Nederlandse Bridge Bond (NBB) nodigt liefhebbers van harte uit voor de slotdag van de finale Meesterklasse Viertallencompetitie op zondag 29 januari in NDC Den Hommel, Kennedylaan 9 in Utrecht.

Het belooft voor bridgend Nederland een zeer feestelijke dag te worden. Naast de landskampioenen huldigt de NBB de medaillewinnaars van de Europese en wereldkampioenschappen en de winnaars van de Transfer Race.

Overigens heeft de bond al wel een teleurstelling te verwerking gekregen. In tegenstelling tot eerdere berichten zal het WK in 2019 niet in Nederland plaats vinden. Afgelopen zomer werd een intentieverklaring getekend door de NBB die ook in 2011 al de organisatie van het WK op zich nam en alom lof kreeg toegezwaaid, hoofdsponsor Hans Melchers en de WBF (wereldbridgefederatie), maar de partijen konden het uiteindelijk niet eens worden.

De finalisten zijn dit weekeinde:
De huizenhoge favoriet Het Witte Huis 1 (Sjoert Brink – Bas Drijver, Vincent Ramondt – Berry Westra) speelt tegen BC ’t Onstein 3 (Danny Molenaar – Tim Verbeek uit Driebergen, Richard Ritmeijer – Magie Tichá, Peter IJsselmuiden – Geon Steenbakkers).

Op zondag is de wedstrijd vanaf 10.00 uur live te volgen en bij de vugraph kan worden genoten van het commentaar van de topspelers Wubbo de Boer, woonachtig in Groenekan en spelend bij de Utrechtse vereniging BCO, en Joris van Lankveld.

Op de website www.bridge.nl is meer informatie te vinden over de finale, het programma, de spelers en hun systemen.