3230 euro voor weekendje bridgen

Bridge

Een weekendje bridgen in Monaco heeft Utrechter Tom van Overbeeke 3250 euro opgeleverd. Met zijn partner Maarten Schollaardt, die hetzelfde bedrag mocht incasseren, eindigde hij als derde in de Cavendish, een zogeheten big money-event waarbij de paren aan de vooravond worden geveild.

Voor Van Overbeeke-Schollaardt moest 5000 euro worden neergeteld, heel wat minder dan voor de favorieten, Helgemo-Helness. Die kostten liefst 26.000 euro.

De ‘eigenaar’ bleek een kat in de zak gekocht te hebben want de Noren slaagden er niet eens in de A-finale van 22 paren te halen. Aan het parentoernooi van dit prestigieuze bridgetoernooi dat eens in de twee jaar wordt gehouden, deden dit jaar 62 paren mee.

Winnaars werden de Bulgaarse outsiders Stamatov en Danailov, die samen 16.000 euro opstreken. Kersvers Nederlands kampioen Tim Verbeek uit Driebergen miste met partner Danny Molenaar op een haar na kwalificatie voor de A-finale.

In 2015 werd de Cavendish bij de teams gewonnen door Wubbo de Boer en Agnes Snellers uit Groenekan, geflankeerd door Joris van Lankveld en Berend van den Bosch. Het was een hoogtepunt in hun bridgeloopbaan. Ze deden dit jaar weer mee, maar konden in het loeisterke veld met heel veel wereldtoppers geen potten breken.

 


De Utrechtse Sportkrant brengt elke week groot en klein sportnieuws uit de stad en regio. Kijken of de krant bij u past? Kijk het acht weken aan met een proefabonnement dat automatisch stopt.