39ste ZomerAvondCup Hellas wordt solo gelopen

Atletiek Redactie

Nadat alle vier ZomerAvondCups moesten worden afgelast, heeft Utrechtse atletiekvereniging Hellas besloten het parcours aan te passen zodat start en finish buiten de atletiekbanen zijn komen te liggen. Ook worden de routes online beschikbaar gesteld zodat de Cups solo kunnen worden gelopen en de resultaten automatisch worden opgeslagen in het Strava ZomerAvondCup segment. Daarnaast wordt er een ZomerAvondCup challenge georganiseerd die tot 1 september duurt.

Er is een 5km parcours in Amelisweerd (autovrij) en een 10km parcours langs de Vecht en Oud Zuilen (grotendeels autovrij). Beide routes zijn beschikbaar gesteld als segment op Strava, zodat iedereen deze routes solo kan lopen. Klassementen zijn er voor mannen, vrouwen en per leeftijdscategorie.

Hellas meldt: ‘Het is puur voor het plezier. We gaan ervan uit dat iedereen eerlijk is, dus bijvoorbeeld geen bochten afsnijdt, of een fietsbestand instuurt. Je houdt dan vooral jezelf voor de gek.’ De club drukt deelnemers op het hart alle maatregelen ter bestrijding van Corona na te leven: loop alleen, zijn er meerdere weggebruikers, houd dan afstand tot anderen (bij hardlopen is 10m het advies) en zoek bij voorkeur een tijdstip waarop het minder druk is.