8.848 hoogtemeters op de Amerongse berg ruim behaald

Wielrennen Redactie

Na 22 uur fietsen en 8.848 hoogtemeters in de benen, zijn doel behaald, besloot Wout Jacobs de Amerongse Berg in de Utrechtse Heuvelrug nog niet met rust te laten. Ruim drie uur later stapte hij dan toch van zijn racefiets, de heuvel 215 keer gezien en 10.268 hoogtemeters gemaakt te hebben na 428 kilometer fietsen. Met deze actie haalde Jacobs ruim EUR 2600 op voor het World Bicycle Relief.

De langeafstandsfietser uit Utrecht besloot voor het goede doel een Everesting uitdaging aan te gaan: deelnemers kiezen een heuvel, waar dan ook ter wereld. Deze lopen of fietsen ze op en dalen weer af. Dit wordt herhaald totdat 8.848 hoogtemeters zijn bereikt, de hoogte van de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. Alle statistieken van zijn uitputtingsslag zijn hier terug te vinden. Zijn prestatie staat ook op Strava.

Met het gesponsorde bedrag, de actie loopt nog, worden fietsen aangeschaft voor kinderen in ontwikkelingsgebieden die te ver van scholen af wonen. Met EUR 134 per fiets kunnen zij geholpen worden dagelijks onderwijs te volgen.