Halve finales EK Beachvolleybal bekend

Beachvolleybal Redactie

De drie Nederlandse teams Keizer/Meppelink, Brouwer/Meeuwsen en het team dat in Utrecht de poule wedstrijden afwerkt, Varenhorst/Bouter, zijn allen door naar de halve finale van het EK Beachvolleybal.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink uit Rhenen wonnen in de achtste finale met 2-0 (21-16, 21-14) van de Zwitserse zusjes Zoë en Anouk Vergé-Dépré. Sanne Keizer raakte geblesseerd aan haar enkel maar kon de wedstrijd na een behandeling succesvol uitspelen. Vrijdag om 19.45 uur speelde het duo in Rotterdam de kwartfinale tegen het Spaanse team Lobato / Amaranta, welke tevens gewonnen werd. Ze wisten het Spaanse duo in set één goed onder druk te zetten, waardoor er met ruime cijfers gewonnen werd (21-10). In de tweede set ging het iets langer gelijk op, maar aan het einde van de set namen Keizer/Meppelink weer de voorsprong. 2-0 winst, en dus een verdiende plek in de halve finale.

De Nederlanders zullen nu uitkomen tegen de Tsjechen, deze tweede halve finale zal een herhaling worden van de poulewedstrijd van afgelopen woensdag in Rotterdam. Het Nederlandse team was hier duidelijk de sterkste en won met 2-0 (21-15, 21-16). Het Tsjechische team wordt hier echter niet door afgeschrikt, zoals ze zelf zeggen: ‘We have some payback to do.’

 

Mannen

In het mannentoernooi wonnen titelkandidaten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in hun laatste poulewedstrijd met 2-0 van het Poolse duo Kujawiak / Rudol. De winnaars van Olympisch brons speelden vrijdagavond in Den Haag om 19.45 uur in de achtste finale tegen Krou / Aye (FRA). Deze won het Nederlandse team met 2-0 (24-22, 21-15). Vooral in de eerste set moesten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland alles geven, maar op de cruciale momenten deden ze het. In de kwartfinale treffen ze zaterdag het Letse topteam Samoilovs/Smedins.

In Utrecht gingen de eerste twee wedstrijden van Varenhorst / Bouter vlekkeloos: zonder veel problemen haalden ze twee overwinningen binnen. Vanmiddag streden ze om de eerste plek in de poule, maar hier kwamen ze net te kort, het werd 2-0 voor Spanje (21-15,23-21). Dit verlies betekent dat ze morgen in de tussenronde het team Bergmann/Harms, Y. tegenkomen. Dit team wist één overwinning te boeken, waardoor ze de derde plaats in hun poule behaalden.

 

De planning voor 21 juli ziet er als volgt uit: