Maruschka van Soest trekt aan langste eind in Rijnhuyse Open

Kort nieuws Tennis Redactie Utrechtse Sportkrant

Maruschka van Soest heeft het QuoVadis Rijnhuyse Open op haar naam geschreven. In een spannende eindstrijd trok ze uiteindelijk tegen favoriete Lisa Borckink in de vrouwenenkel 2 van het Nieuwegeinse toernooi aan het langste eind. Met 7-5, 6-7 en 6-4 ging de overwinning naar de speelster van TC Domstad.

In de gemengd dubbel 2 waren Lisa Borckink samen met haar partner Maarten Hulst (beiden TC Bilthoven) uiteindelijk de sterksten. Met 6-3 en 7-5 wonnen zij van Milou Ettekoven en Bram Stultiens.

De finale mannenenkel 3 werd gewonnen door Jeroen van Hoeflaken en Marcel Tersteeg, beiden spelend bij TV Rijnhuyse. De vrouwendubbel 3 finale werd gewonnen door Marit Kreugel en Merel van Houten.

 

Categorie 2

‘Het QuoVadis Rijnhuyse Open 2017 had dit jaar voor de eerste keer speelsterkte 2 in het aanbod. Dat leverde de toeschouwers prachtig tennis op. Wat ons betreft krijgt de categorie 2 volgend jaar vervolg,’ aldus toernooileider Xan van Scherpenzeel. Tijdens het toernooi werd ook bekend dat QuoVadis Trustlink (naamgever van het open toernooi) zich in ieder geval tot 2020 ook als hoofdsponsor aan de tennisvereniging verbindt.