Aanjager van sporten en bewegen

Beleid Frank Brouwer

Waar een kleine gemeente door slim samen te werken groot in kan worden: het Sporthuis Bunnik is al vanaf 2007 aan de weg aan het timmeren als ondersteuner van alle sport in de kernen Bunnik, Werkhoven en Odijk. Wat begon als met een bezuinigingswens in het achterhoofd, werd een organisatie die op vele verschillende manieren het sporten en bewegen aanjaagt.

Slim samenvoegen en samenwerken is het uitgangspunt van Sporthuis Bunnik. De basis van de organisatie werd gelegd in 2007, zo legt Arnold Wagemakers, directeur, uit: ‘Het initiatief lag bij het Dorpshuis Odijk. Daar wilden we een nieuwe multifunctionele accommodatie rond sporthal De Lindenhof creëren. Uiteindelijk is het behoorlijk groter geworden dan dat.’

In dezelfde periode stond de gemeente Bunnik, met naast de kern Bunnik dus ook Werkhoven en Odijk, voor een bezuinigingsronde. Er moest twee ton op sport worden gesaneerd. Sporthuis nam de uitdaging op: ‘Vanuit de nieuwe organisatie konden we direct al veel overhead-kosten wegsnijden. Daarna zijn we op zoek gegaan naar slimme oplossingen, zoals installatie van elektronische sloten om verhuur beter en zo gemakkelijk mogelijk te maken en we kopen de specialistische diensten scherp in’, zo legt Wagemakers uit.

Bijkomend voordeel werd dat de nieuwe organisatie door zijn grootte ook direct een interessante gesprekspartner werd en zo werd de beheerdersrol van de stichting uitgebreid tot de nieuwe sporthal in Werkhoven, naar De Kersentuin in Bunnik en het Odijkse Dorpshuis.

Voor de gemeente Bunnik is het Sporthuis Bunnik hét centrale aanspraakpunt voor alles rond de sport. Wagemakers: ‘In het begin was de verhouding moeizaam, maar nu is er sprake van wederzijds plezier. We kregen een grotere rol bij renovaties van bijvoorbeeld …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij deze mogelijkheden:

– U koopt de krant bij een verkooppunt bij u in de buurt
– U kiest voor een abonnement op de krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is
– 
U bestelt dit artikel los