Aanvaller Tim Pieters komt na zomerstop naar beloften FC Utrecht

Voetbal Redactie

De Utrechter Pieters (18) komt over van stadsgenoot USV Hercules en sluit zich volgend seizoen aan bij de beloftenploeg van de Domstedelingen. De voorhoedespeler versterkt de selectie van Jong FC Utrecht. Hij heeft bij FC Utrecht een contract getekend voor één seizoen met een optie op een tweede jaargang in Utrechtse dienst.

Voor Pieters is Sportcomplex Zoudenbalch bekend terrein. De tweebenige aanvaller kwam van 2014 tot en met 2016 namelijk als jeugdspeler al uit voor FC Utrecht, waarna hij destijds weer aansloot bij de club waar de rood-witten hem ontdekten: USV Hercules.

‘Bij RAC-club USV Hercules heeft Tim zich na zijn terugkeer aldaar erg goed ontwikkeld’, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. ‘Hij is intelligent en maakt goed gebruik van de ruimtes op het veld. Bovendien heeft hij een goede snelheid, dribbel en passeeractie in huis. Hij is tweebenig en kan daardoor op beide flanken uit de voeten, maar kan ook in de spits spelen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de volgende stappen kan zetten bij Jong FC Utrecht. Het is mooi om een jongen uit de stad deze kans te geven.’