Actieve Lars van den Berg met kapotte broek over finish

Wielrennen Redactie

Met een kapotte broek kwam Lars van den Berg over de finish in de derde etappe van de Ster van Bessèges. Minuten achter ritwinnaar Tim Wellens, die tevens de leiding in het algemeen klassement nam. De achterstand van de profrenner uit De Meern deed er niet toe, belangrijker was dat hij op wat schaafwonden na heel was gebleven bij zijn val in de laatste afdaling. Ook  Kwiatkowski ging niet probleemloos naar beneden. Hij belandde in de berm.

Die afdaling naar finishplaats Bessèges was lastig. Technisch, maar ook met een nat wegdek, de Belg Greg Van Avermaet sprak zelfs van olie. Van den Berg, prof bij WorldTour-formatie Groupama-FDJ, was vrijdag erg actief in de Franse koers, de eerste meerdaagse wedstrijd in dit wegseizoen. Al meteen na de start was de jonge Nederlander betrokken bij ontsnappingspogingen.
Toen later een groepje van een kleine twintig renners daadwerkelijk wegkwam zat hij daar ook bij. De vluchters werden echter ingerekend, waarna Wellens in de laatste afdaling wegglipte. De Belg van Lotto-Soudal hield stand en boekte een mooie overwinning.

De 51ste Ster van Bessèges duurt nog tot en met zondag. Verschillende toppers schaven in de rittenkoers aan hun vorm zoals Bauke Mollema, Vincenzo Nibali en de Tourwinnaar van 2019, Egan Bernal.