Afscheid ‘baas’ BridgeBond

Bridge Redactie

Directeur Gijs van der Scheer gaat na 22 jaar de in Utrecht zetelende BridgeBond verlaten. Onder zijn bewind groeide bridge uit tot een belangrijke sociale factor in de samenleving. Van der Scheer kreeg bridge op de kaart bij gemeenten, sportbonden, ministeries en verenigingen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Denken en Doen, bridge als effectieve interventie tegen eenzaamheid. Het project is door tal van lokale overheden omarmd.

Van der Scheer wordt opgevolgd als directeur van het bondsbureau door de 53-jarige Berit van Dobbenburgh uit Haastrecht. Ze is op 1 november al begonnen in die functie. Van Dobbenburgh speelde ooit bridge bij de inmiddels ter ziele Utrechtse vereniging BVO.

Om de jarenlange verdiensten van Van der Scheer te vieren organiseert de BridgeBond op 31 januari in denksportcentrum Den Hommel in Utrecht een mini-symposium dat trouw is aan Van der Scheers motto ‘Bridge en Samenleving’. De centrale thema’s zijn bridge, eenzaamheid, sociale verbinding en samenleving. Als gastsprekers zijn uitgenodigd Anneke van Zanen-Nieberg (voorzitter NOC*NSF), senior onderzoeker bij het Mulier Instituut Agnes Elling en Anja Machielse, onder andere bijzonder hoogleraar Empowerment van Kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Het symposium begint om 15.00 uur, na afloop is er een borrel.