Afscheidswedstrijd

Voetbal Ted Vermeulen

Joost Broerse geniet bij PEC Zwolle als commercieel directeur. Hij spreekt met journalist Ted Vermeulen over zijn voetbalcarrière, zijn tijd bij FC Utrecht, PEC Zwolle en meer. Dit is deel 3 van het drieluik.

Dat Ajax tweemaal op rij zou verliezen van PEC Zwolle was toch ondenkbaar?!  Maar Stef Nijland schoot EC Zwolle ook in de ArenA langs Ajax’.  In het seizoen 2015-2016 werd opnieuw de bekerfinale gehaald, ditmaal ging de trofee naar Groningen.

 

Afscheidswedstrijd

‘En dat was mijn laatste wedstrijd,’ stelt Broerse vast. Niet alleen door de prima resultaten, maar ook vanwege zijn totale gedrag binnen en buiten de lijnen was hij in Zwolle ‘niet zomaar een speler’. Ondanks dat hij slechts drie seizoenen actief was als speler bood PEC Zwolle hem een afscheidswedstrijd aan. Broerse mocht zelf een team samenstellen en koos naast een mix van oud-collega’s bij FC Groningen, FC Utrecht voor zijn vader Kobus (toen 60 jaar), broer Niels en neef Krijn. PEC Zwolle won met 1-4 en Broerse kreeg een publiekswissel in een goed gevuld MAC3PARK  Stadion.

FC Broerse : Art Langeler (coach), Thomas Jacometti (schoonvader / coach),Warner Hahn, Joost Terol, Bas van den Brink, Raymond Atteveld, Melchior Schoenmakers, Martin Drent, Krijn Broerse (neef), Leen van Steensel, Ivar van Dinteren, Kobus Broerse (vader), Sander van Gessel, Erwin Koen, Patrick Niebeek, Kurt Elshot, Cedric van der Gun, Rick Kruys, Niels Broerse (broer), Rutger Feijer, Thijs Sluiter, Jean-Paul de Jong, Sander Keller en Theo Huizinga (teammanager).

PEC Zwolle 2012-2015 : Ron Jans (coach), René Hake (coach), Diederik Boer, Kevin Begois, Mustafa Saymak, Bart van Hintum, Arne Slot, Ryan Thomas, Wout Brama, Youness Mokhtar, Giovanni Gravenbeek, Denni Avdić, Wouter Marinus, Jesper Drost, Bram van Polen, Stef Nijland, Rick Dekker, Ben Rienstra, Jaap Stam en Isaak Teunis (teammanager)

 

Commercieel directeur

Het respect en de waardering voor elkaar waren de ingerediënten voor een gesprek over de invulling van de full-time job van commercieel directeur. Het in Cyprus behaalde diploma kwam prima van pas bij de functie van commercieel directeur. Verhuizen naar Zwolle gaat hij niet. ‘Er gaat niets boven De Bilt, hoewel mijn vrouw en ik ook dol zijn op de stad Utrecht.’

Hij komt overigens tot een opmerkelijke conclusie. ‘Het is opvallend hoe spelers van mijn generatie bij FC Utrecht terugkeren in één of andere functie. Jordy Zuidam, directie voetbalzaken, Hans van der Haar, Jean Paul de Jong en Stefen Postma in de technische staff, Rick Kruijs en Alje Schut zijn jeugdtrainer en Rober Roest doet iets bij de onderbouw. Zo zie je HET MOOISTE PLEKKIE OP AARD BLIJFT ALTIJD IN TREK.’

 

Erelijst 

2003/04
2004/05
2007/08
2008/09
2008/09
2009/10
2010/11
2013/14
2014/15
KNVB beker met FC Utrecht
Johan Cruijff Schaal met FC Utrecht
Cypriotische voetbalbeker met Apoel Nicosia
Cypriotische supercup met Apoel Nicosia
Landskampioen Cyprus met Apoel Nicosia
Cypriotische supercup met Apoel Nicosia
Landskampioen Cyprus met Apoel Nicosia
KNVB beker met PEC Zwolle
Winnaar Johan Cruijff Schaal met PEC Zwolle

 

 

Dit is deel 3 van het drieluik over commercieel directeur PEC Zwolle, Joost Broerse.

Klik hier voor het eerste deel.

Klik hier voor het tweede deel.