Alle competities watersport per direct beëindigd

Waterpolo Zwemmen Redactie

Gisteren heeft ook de nationale zwembond besloten per direct alle competities van het seizoen 2019/2020 te stoppen naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet genomen hebben als gevolg van de coronacrisis. De bond neemt deze maatregelen voor alle niveaus van het schoonspringen, synchroonzwemmen, waterbasketbal, waterpolo en het wedstrijdzwemmen.

Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben ook een grote impact op de zwemsport. Zwembaden zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime.

Wat dit besluit precies betekent voor de verschillende sporttakken, zal in de komende twee weken verder worden uitgewerkt. Hierbij wordt inbreng verzameld op sporttechnische, organisatorische en financiële aspecten en zal een afgewogen beslissing worden genomen. Het bondsbureau zal hiervoor schakelen met de regiocommissies, de verschillende taak- en werkgroepen en haar verenigingen. Voor de paasdagen zal voor iedere zwemdiscipline helder zijn wat de gevolgen van het coronavirus zijn voor de start van het seizoen 2020/2021.