Alleen applauswissel was hoogtepunt

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2017/2018 omgezet in winst. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong had in Stadion Galgenwaard aan één doelpunt genoeg om VVV-Venlo te verslaan: 1-0. Er viel echter weinig te genieten bij het slotduel FC Utrecht.

Misschien was alleen de applauswissel voor Yassin Ayoub het enige echte hoogtepunt. In ieder geval stond ook iedereen op ons Vak P langdurig te applaudisseren toen hij tien minuten voor tijd plaats maakte voor Lukas Görtler. Zelfs bij het winnende doelpunt van Mateusz Klich waren de toejuichingen minder intens dan de wissel van Ayoub.

 

Natuurlijk verdient de ploeg respect voor het feit dat de vijfde plek definitief werd veiliggesteld waardoor de tegenstander in de nacompetitie nu ook bekend werd: Heerenveen, precies zoals een jaar geleden de eerste opponent in de play-off. Voor eigenaar Frans van Seumeren een mooi verjaardagsgeschenk, hij werd zaterdag 68 jaar en kreeg vooraf bloemen in de Piet Imbos-zaal uit handen van Fred de Kleijn, namens een delegatie van Velox, Elinkwijk en DOS die daar zondag reunie vierden.

 

David di Tommaso trofee

Applaus was er natuurlijk ook na afloop voor de drie spelers die tot meest waardevolle krachten van het afgelopen seizoen waren gekozen door een supportersgroepering. Sander van der Streek werd derde. Willem Jansen, de onverslijtbare aanvoerder tweede en Mark van der Maarel, de meest clubtrouwe vleugelverdediger, kwam verrassend als eerste uit de stemming. Traditiegetrouw waren Audrey en Noah di Tommaso die ook de aftrap deed, naar Galgenwaard gekomen om de naar David, de eeuwige nummer vier genoemde prijsuitreiking, bij te wonen. Altijd weer een indrukwekkende gebeurtenis.

 

Play-offs

En dan nu de playoffs. FC Utrecht is in tegenstelling tot vorig seizoen dit keer zeker niet de absolute favoriet, ondanks die behaalde vijfde plek. Vitesse en ADO lijken de ploegen in vorm, Heerenveen een outsider en pas dan komt FC Utrecht, dat van de laatste zeven wedstrijden er slechts eentje won. Precies, die van zondag tegen VVV. Misschien dat die nipte zege de ploeg van Jean Paul de Jong weer dat beetje extra zelfvertrouwen geeft dat de laatste tijd nogal wankelend leek. We wachten het af.

Komende woensdag volgen we de eerste editie in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen, zaterdagavond om kwart voor negen het vervolg in Galgenwaard.