Alleen Simon de Wijs naar WK

Bridge

Simon de Wijs is de enige bridger uit de regio Utrecht die in augustus op het officïele WK voor landenteams in actie komt. De bridgeprof uit Doorn is zoals verwacht met zijn partner Bauke Muller opgenomen in het open team. Daarin ontbreekt het sterpaar Bas Drijver-Sjoert Brink die hebben verklaard er de voorkeur aan te geven met hun kinderen op vakantie te gaan.

Het Nederlands team bestaat verder uit Bart Nab en Bob Drijver en, tamelijk verrassend, Joris van Lankveld en Berend van den Bos die in  Oranje zullen debuteren. Ook Tim Verbeek uit Driebergen was met Danny Molenaar in de race voor het derde paar, maar de captains Agnes Snellers en Wubbo de Boer uit Groenekan hakten de moeilijke knoop door ten faveure van ‘Boris’  zoals de debutanten worden genoemd. Het WK is van 12-26 augustus in het Franse Lyon.

De selectie van De Wijs was min of meer een zekerheidje. Hij behoort met Muller al jaren tot de wereldtop. Het open EK dat afgelopen weekeinde eindigde was niettemin teleurstellend verlopen, al wonnen ze nog wel de Bam (Board-A-Match), een sterk bezet zijtoernooi. Het was een doekje voor het bloeden want eerder was het Russiche Khiuppenen waarvoor De Wijs-Muller uitkwamen, niet door de kwalificatie bij de open teams gekomen.

Een knappe prestatie op het EK leverden ook de Utrechters Jaap Trouwborst en Nico Doremans. Het gelouterde koppel dat al aan veel EK’s en WK’s heeft meegedaan veroverde bij de senioren samen met Willem Gosschalk en Willem van Eijck de bronzen medaille. Even lag zelfs een finaleplaats binnen bereik, maar ze verloren eervol met luttele imps verschil van een sterk gemeleerd team met daarin onder meer de levende legende Benito Garozzo.