Alpine skiër Anouk van Maren NJK slalom aspiranten

Skiën Redactie

Nog geen maand nadat de tienjarige alpineskister Anouk van Maren de aanmoedigingsprijs bij het Sportgala Houten in ontvangst mocht nemen, pakte ze goud op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Slalom. Deze werden op 26 en 27 februari op de pistes van Alpendorf (Oostenrijk) verreden. Graag had ze beide slalomnummers gewonnen.

Een val op de tweede afdaling van de reuzenslalom zorgde er echter voor dat een podiumplaats er niet meer inzat. De volgende dag stond ze weer aan de start en won ze beide runs op de slalom. Goed voor goud in de categorie aspiranten, waar ze eerder dit seizoen al de indoorvariant van won.

Anouk: ‘Toen ik de prijs van het Sportgala Houten kreeg, zei ik al dat ik graag Nederlands Jeugdkampioen in Alpendorf wilde worden. Dat dit is gelukt, is natuurlijk heel vet.’ Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de volgende wedstrijden alweer in volle gang. ‘Half april is de finale van de serie Kidscup in Landgraaf.  Maar eerst neem ik deel aan de Kidstrophy in Zauchensee, Oostenrijk. Dat is een superspannend toernooi, waar kinderen uit ongeveer 14 landen aan deelnemen. Vorig jaar werd ik tweede. Als ik dat kan verbeteren, kan mijn seizoen echt niet meer stuk!’