Amersfoorter Jesse Marlet wereldkampioen freestyle voetbal

Extreme sporten Redactie

Afgelopen weekend is Jesse Marlet (22) in Praag wereldkampioen freestyle geworden. Tussen 11 en 15 augustus streden een paar honderd freestyle-voetballers er om een de titels. Het jaarlijkse WK, georganiseerd door World Freestyle Football Association, kon ondanks de corona-crisis doorgang vinden. Marlet trainde twee maanden fulltime in aanloop naar de WK.

Aan Hart van Nederland laat hij weten: ‘Ik heb me hier twee maanden vol op voorbereid. Als het dan lukt is dat zo’n mooi gevoel.’ Er waren veel voetballers die niet naar Praag konden komen vanwege corona, waaronder zijn grote rivaal. Andere topfreestylers waren wel aanwezig.

Opvallend is dat de kersverse wereldkampioen vaak traint met breakdancers en turners. ‘Daar haal ik inspiratie uit. Ik kijk graag naar andere sporten. Als je alleen gefocust bent op de trucjes van de bal, dan val je snel in herhaling. Ik vind het juist vet om dan ineens op mijn hoofd te gaan staan, zodat je toch even iets nieuws brengt.’