Amersfoortse motorrijder vierde in Dutch Superbike tussenklassement

Motorrijden Redactie

Vasco van der Valk reed zaterdag een prima race tijdens de negende ronde van het International Dutch Championship (IDC). De condities op het circuit van de TT in Assen waren niet optimaal vanwege de vele regenval, toch wist de Amersfoorter zich met een vierde tijd op de tweede startrij te kwalificeren. Van der Valk was uit op een betere prestatie dan vorige week zaterdag toen hij net buiten het podium viel.

Vasco had een goede start en wist in de eerste sector naar de tweede plaats te komen. In de loop van de race wist hij samen met een andere rijder te ontsnappen uit de groep. Vasco reed op plaats drie en probeerde de aanval op de tweede positie in te zetten, maar dat bleek erg lastig te zijn. Op de ideale lijn begon er een droog spoor te ontstaan, waardoor het lastig was om het natte gedeelte iemand te passeren. De Amersfoorter reed nog de snelste raceronde en finishte op een derde plaats.

Na negen wedstrijden staat Van der Valk vierde in het kampioenschap. ‘Het was een goede dag! In de eerste kwalificatie waren de omstandigheden half-half, maar in de tweede sessie op een droge baan was het tempo goed. Ook had ik een goed gevoel met de motor. Maar toen begon het feest met de regen. Ik had een prima start en kon veel rijders pakken in de eerste bocht, omdat die wijd gingen. Ik kon Frank (Nieman) vooraan niet houden en kwam in een groepje terecht. Toen Danny (van der Sluis) mij voorbij ging kon ik aanpikken. Samen reden we weg bij de rest. Op het einde was ik wel sterker, maar ik kon er niet langs omdat het nog nat naast de ideale lijn was. Wel erg tevreden met deze podiumplaats.’

Tijdens de laatste ronde van het Dutch Superbike op zaterdag 2 oktober staan er twee wedstrijden gepland op het TT Circuit Assen.