Amersfoortse Puck Pieterse flikt het: Europees goud bij junioren

Veldrijden Redactie

Het was op sommige gedeelten zanderig, modderig en glibberig. Maar waar haar leeftijdgenoten zich behoedzaam over het parcours van het EK veldrijden bewogen leek Puck Pieterse zich juist in haar element te voelen. Gehuld in het oranje werd de 17-jarige Amersfoortse zondagochtend in alle vroegte de eerste Europees kampioen bij de junior-vrouwen.

Pieterse was in het Italiaanse Silvelle vooraf al tot de favoriet voor het goud bestempeld en maakte dat volledig waar.  Ze domineerde van begin tot eind en bleef Olivia Onesti uit Frankrijk bijna een halve minuut voor. Haar landgenote Shirin van Anrooij moest 44 seconden prijsgeven en pakte het brons. Voor het eerst was er op het EK veldrijden een aparte categorie voor de junior-vrouwen. Pieterse rijdt voor de opleidingsploeg ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies en geldt als een groot talent in de cyclocross en het moutainbiken.

Bij de beloften eindige Kyle Agterberg uit Maartensdijk als veertiende. Die plaats was er ook voor Geerte Hoeke uit Maarn bij de elitevrouwen, op ruim drie minuten van de jonge Europees kampioen Yara Kastelijn.