Annemiek van Vleuten breekt bij val in training haar pols

Wielrennen Redactie

Annemiek van Vleuten heeft tijdens een training haar pols gebroken. De kopvrouw van de Spaanse formatie Movistar kwam ongelukkig ten val en is inmiddels geopereerd. Ze zal weken rust moeten houden. Haar deelname aan grote rondes als de Giro Donne en de Tour de France Femmes komt niet in gevaar. Afgelopen zondag schreef de geboren Utrechtse nog de klassieker Luik-Bastenaken-Luik na een indrukwekkende solo op haar naam.

Hoe lang Van Vleuten rust moet houden is nog niet bekend. Ze zou in mei deelnemen aan voor haar werkgever belangrijke koersen als de Navarra Classics, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Burgos, maar die zijn van haar programma geschrapt. Op haar website beschrijft Van Vleuten hoe het ongeluk gebeurde. ‘Ik was gezellig aan het fietsen met mijn oud-ploeggenote Iris Slappendel. Ik ben heel ongelukkig ten val gekomen, waarbij ik mijn hele lichaamsgewicht op heb gevangen op mijn pols. Een operatie was noodzakelijk, ongeacht of ik wielrenster ben of niet. De breuk is niet zo gecompliceerd, maar wel noodzakelijk om te opereren. Qua herstel heeft het wel goede vooruitzichten. Het is alleen voor mijzelf heel vervelend dat ik lekker wilde genieten en ik nu door zoiets ongelukkigs in de lappenmand zit. Waar ik uitkeek naar twee weken super leuk chillen thuis, is dat plan in het water komen te vallen.’


Lees ook: