Annemiek van Vleuten slaat hard toe in tijdrit Giro Rosa

Wielrennen Redactie

De zevende etappe in de Giro Rosa heeft Annemiek van Vleuten een dubbelslag opgeleverd. De renster van Mitchelton-Scott was ongenaakbaar in de klimtijdrit over 15 kilometer van Lanzada naar Diga di Campo Moro. De Nederlandse klimgeit, geboren in Vleuten, deelde een mokerslag uit aan de concurrentie en ontving als beloning de rose trui.

De winnares had bijna tweeënhalve minuut voorsprong op de nummer twee, een ongekend verschil over 15 kilometer. Ashleigh Moolman-Pasio van Cervélo Bigla bereikte 2.29 minuut later de finish dan de 35-jarige veterane, die aan ambities nog niets heeft ingeboet. Van Vleuten is naar Italië gegaan om het begeerde rose tricot op te halen en niemand lijkt in staat haar daar van af te houden. Lucinda Brand van Sunweb eindigde als derde. Klassementsleider Amanda Spratt, ploeggenote van Van Vleuten, moest zelfs 3.26 minuten prijsgeven.

De Giro Rosa eindigt zondag in Friuli. Zaterdag volgt nog de beruchte klim op de Zoncolan en de kans is groot dat die ook een prooi wordt voor Van Vleuten.