Annemiek van Vleuten werkt met mannen aan terugkeer

Wielrennen Redactie

In 9 dagen tijd 1800 kilometer trainen met alleen maar mannen, onder wie de winnaar van de Vuelta Simon Yates. Met ook nog eens 30 kilometer klimmen. Annemiek van Vleuten lijkt volledig hersteld van de dramatische val die in september haar WK verpestte. ‘Het was een geweldige trip waar ik meer en meer van genoot,’ laat ze op Twitter weten.

Van Vleuten brak in de wegwedstrijd van het WK haar knie en reed vervolgens nog zo’n negentig kilometer door tot aan de finish. Dat ze op het onortuinelijke moment in bloedvorm verkeerde, had ze enkele dagen eerder bewezen door goud te winnen in de individuele tijdrit. De Vleutense van geboorte is gewend aan tegenslagen en ging de laatste maanden van 2018 niet bij de pakken neerzitten. Ondanks haar leeftijd (36 jaar) streefde ze naar een snelle terugkeer in het peloton en schuwde daarbij geen halve maatregelen.

De kopvrouw van het Australische Mitchelton-Scott besloot met tien mannen te gaan trainen op het Iberisch Schiereiland. De groep reed van Faro in Portugal naar Roquetas de Mar in Spanje. Tweemaal kon er even uitgeblazen worden tijdens een rustdag. Wanneer Annemiek van Vleuten weer terug is in koers weet ze nog niet. De eerste grote vrouwenwedstrijd is op 9 maart en wel de loodzware Strade Bianche over deels onverharde wegen.