Annemiek van Vleuten wint solo ondanks valpartij

Wielrennen Redactie

Zelfs een valpartij in de slotkilometers kon Annemiek van Vleuten niet deren in de openingsrit van de Setmana Ciclista Valenciana, een vierdaagse Spaanse wielerronde voor vrouwen. Met een voorsprong van bijna 3 minuten op de nummer twee bereikte de 38-jarige renster van Movistar na een solo finishplaats Gandia. Het moet wel heel raar lopen wil Van Vleuten zondag niet als winnares gehuldigd worden in Alicante.

Van der Vleuten gold vooraf al als de topfavoriet nu Anna van der Breggen, die vorig jaar triomfeerde, er niet bij is. Het is in Spanje vooral klimmen geblazen en daar draait de Europees kampioene haar hand niet voor om. Zondag is de laatste etappe van de Setmana Ciclista Valenciana.

Het zal Van Vleuten deugd doen dat van de Giro Rosa, die in het vervolg de Giro d’Italia Donne gaat heten, dagelijks een half uur live beelden worden uitgezonden. De Utrechtse van geboorte schreef de zwaarste etappekoers voor vrouwen tweemaal op haar naam. Vorig jaar viel ze in gewonnen positie uit toen ze bij een val haar pols brak.

De Italiaanse wielerronde is dit jaar van 2 tot en met 11 juli.