Anouk van Maren behaalt brons bij Kids Trophy

Skiën Redactie

Jaarlijks wordt er in Zauchensee, Oostenrijk een grote jeugdwedstrijd georganiseerd voor skiërs in de leeftijd van 7 tot 13 jaar. In totaal deden 950 jonge skiërs uit maar liefst 19 landen mee. Anouk van Maren uit Houten behaalde daar de derde plaats in het deelnemersveld van 70 skiërs op het onderdeel KidsCross. De verschillen waren klein, aangezien ze slechts zeshonderdste van het zilver en 11 honderdste van het goud verwijderd bleef.

Van Maren, in februari nog de winnaar van de aanmoedigingsprijs tijdens het Sportgala Houten, baalde toch een beetje van haar bronzen plak: ‘Ik moest eerst wel even slikken, want juist als alles zo dicht op elkaar zit, krijg je een “was-ik-maar-net-iets-scherper-door-die-bocht-gegaan” gevoel. Maar uiteindelijk ben ik toch blij, want als ik dit optel bij de rest van het seizoen, kan ik eigenlijk alleen maar tevreden zijn. Het was een super weekend!’