Apollo uit Maarssen niet naar NK biljart

Snooker/Biljart/Pool Ted Vermeulen

Joop van der Wal uit Almere heeft de titel derde klasse libre van het gewest West Nederland op zijn naam gebracht en zal het gewest van 5-7 januari vertegenwoordigen op het landelijk kampioenschap in Roosendaal.

De afgevaardigde van het district Eem- en Flevoland was in een spannende finale te sterk voor regionale favoriet Rob Buijs (geheel links op de foto) van de Maarssense biljartvereniging Apollo, die tevens verantwoordelijk was voor de kortste partij; 70 caramboles in elf beurten. De derde plaats ging naar Chris van Esterik uit Ingen (tweede van rechts), die door het district Betuwe/Veenendaal was afgevaardigd.

Frank Westerhof van de vereniging Rapiditas uit Weesp (5e van links) produceerde met 32 caramboles de hoogste serie van het evenement.

De wedstrijden werden onder grote belangstelling op vier tafels gespeeld in het knusse speellokaal van biljartvereniging Welgelegen, die voor een vlekkeloze organisatie had gezorgd. Op de drie wedstrijddagen werden de partijen gearbitreerd en geadministreerd door leden van Welgelegen, aangevuld door arbiters van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, KNBB.