Atletiekspektakel meebeleven in Utrecht

Atletiek Redactie

Op donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni vinden de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek plaats in Utrecht met polsstokhoogspringen op donderdag 21 juni in hartje Utrecht en Atletiekbaan Maarschalkerweerd is het decor van 22 tot en met 24 juni . De Utrechtse Sportkrant is als mediapartner betrokken bij het NK Atletiek.

Deze krant verzorgt een bijlage over het NK die op 8 juni beschikbaar zal zijn, met daarin achtergrondartikelen, interviews met sporters en praktische informatie over het NK .

 

Kwalificatie

De NK Atletiek is een mooie gelegenheid voor atleten om zich te kwalificeren voor de EK Atletiek in Berlijn, die komende zomer plaatsvinden.

De vrijdagavond staat geheel in het teken van het loopgala. Dit belooft een mooie strijd te worden met de finale 5.000 meter en de finale 3.000 meter steeplechase. Met als slotstuk van de avond: de finales 100 meter!
Op de zaterdag moet je zeker aanwezig zijn tussen 17:00 en 19:00 uur. Gedurende deze twee uur zal er een hoop op en rond de atletiekbaan gebeuren. Zo worden de finales 400 meter horden gelopen en vindt de finale verspringen mannen plaats. Daarnaast zien we de sprinters opnieuw in actie bij de drie halve finales 200 meter.
De zondag staat geheel in het teken van de vele finales die dan gaan plaatsvinden. Tussen 15:00 en 17:00 uur zal er continue een strijd plaatsvinden om de titel Nederlands Kampioen 2018. Zo wordt het afsluitende onderdeel op de meerkamp gelopen, belooft de finale speerwerpen bij de mannen verre afstanden en is het slotstuk van het weekend: de 400 meter mannen finale.

De ASICS NK Atletiek zijn een samenwerking tussen Gemeente Utrecht, de Atletiekunie, AV Phoenix, Hellas Utrecht en U-Track.

 

Kom ook

Wil jij deze topatleten in actie zien? Of kom jij jouw clubgenoten aanmoedigen? Daarnaast is het een leuk dagje uit voor het hele gezin! Naast het spektakel op de atletiekbaan kun je genieten van een hapje en een drankje bij de foodtrucks, is de NS kidsclub aanwezig en vinden er gedurende de dag vele side-events plaats. Het programma kenmerkt zich door de spectaculaire finaleblokken!

TICKETS KOPEN      INSCHRIJVEN