ATP Challenger toernooi bij ALTA

Tennis Gijs Kila

De Amersfoortse tennisvereniging ALTA kijkt uit naar de Van Mossel Kia Dutch Open van 11 tot en met 18 juli. Het is het enige ATP-challenger toernooi dat dit jaar in Nederland wordt getennist. Bij deze tweede editie van het toernooi zullen enkele grote namen verschijnen. ‘Dit is de eerste ATP Challenger in de buitenlucht dit jaar en het enige graveltoernooi, wij zijn hierdoor ook ontzettend blij en dankbaar dat wij dit kunnen en mogen organiseren in dit bijzondere jaar’, aldus Tom Nijssen, voormalig prof en toernooidirecteur.

De ATP Challenger Van Mossel Kia Dutch Open wordt georganiseerd door Stichting TopSport Amersfoort in samenwerking met hoofdsponsor Van Mossel Kia. Enkele bekende namen zullen aantreden bij de Amersfoortse tennisvereniging. Best geklasseerde op die lijst is Tallon Griekspoor, bivakkerend op de 124ste plaats op de wereldranking. Maar ook Robin Haase is van de partij. Nederlands bekendste tennisser is inmiddels wel wat weggezakt op de wereldranglijst, maar hij zal genoeg bekijks trekken. ‘Een paar weken geleden toonde hij al zijn interesse’, aldus Nijssen. ‘Logisch dat wij en uiteraard het publiek het leuk vinden dat hij definitief heeft toegezegd.’ En wat te denken van Botic van de Zandschulp? De Veenendaler won onlangs nog de tweede ronde van Rolland Garros en heeft een verleden bij ALTA.

Na elf jaar keerde het Dutch Open in 2019 terug in Amersfoort, waar Mats Moraing het eerste toernooi op zijn naam heeft geschreven. In een zinderende finale won de bijna twee meter lange Duitser met 6-2, 3-6 en 6-3 van de Belg Kimmer Coppejans.  Aan deze tweede editie doen 38 deelnemers mee en maar liefst 16 van deze spelers hebben zich moeten kwalificeren.

Het prijzengeld staat vast op 46.600 euro. Kaarten zijn nog steeds beschikbaar via https://vanmosselkiadutchopen.nl/