Aurora klopt Odijk in sfeervol spektakelstuk

Voetbal Redactie

Het was een derby met alles erop en eraan. In de strijd om de regionale Hans van Echtelt Cup was er vuurwerk, rookpotten, topspanning en vele momenten voor beide doelen. En een wisselend spelbeeld want aanvankelijk was Odijk veruit de bovenliggende partij en schiep zich tal van kansen. Topscorer Jerome Gijsbertsen drukte dat overwicht uit met de snelle 0-1 langs de kansloze Aurora-doelman Tom Klever.

Maar de bezoekers weigerden door te drukken en dat kwam de ploeg duur te staan. De thuisclub herpakte zich en Hans Meijer bracht de 1-1-ruststand tot stand. Dat was tegen de veldverhouding in maar het was duidelijk dat Aurora, dat vorige week in ’t Goy een 0-2-voorsprong verspeelde, nu uit een ander vaatje zou tappen.

Frits Oudshoorn ging er als Aurora-fan maar eens goed voor zitten en hij werd op zijn wenken bediend. De thuisclub kwam furieus uit de kleedkamer en greep Odijk bij de keel. Binnen tien minuten hadden Jeffrey Renzenbrink en Koen Huisman de 3-1 geproduceerd en van het Odijk-overwicht was niet meer over. De emoties liepen hoog op, enkele gefrustreerde fans begonnen met bier te gooien en de 18-jarige scheidsrechter Storm Berghammer stuurde beide ploegen voor een kwartier naar de kleedkamer.

Na de hervatting gebeurde niets noemenswaardigs meer en zo had Odijk als gedeeld koploper in het Kromme Rijn-klassement een gevoelige nederlaag geleden. Omdat ook ’t Goy in Bunnik met 2-0 verloor via doelpunten van Joeri van Zon en Bas van der Poel, blijven beide ploegen bovenaan in de stand om de Hans van Echtelt-Cup en doet via deze thuiszege ook Bunnik ’73 weer volop mee.


De laatste nieuwsberichten: