Aurora pakt eerste punt in Cup-competitie

Voetbal Hans van Echtelt

Het is Aurora gelukt om in de derby tegen ’t Goy het eerste punt te pakken in de strijd om de Hans van Echtelt Cup. Het bleef 0-0 in het Werkhovense sportpark ‘Hoog Weerdenburg’ in een spannend duel waarbij beide keepers hun doel soms met moeite schoonhielden. 50% van onze lezers dachten dat ’t Goy aan ’t langste eind zou trekken, slechts 15% liet in onze wekelijkse poll weten dat zij op een gelijkspel gokten.

Dat betekent dat Aurora de laatste plaats in het tussenklassement overdeed aan Schalkwijk dat ook nog steeds op een punt staat maar een derby meer heeft gespeeld dan Aurora.

 

Scheids

Bijzonderheden van de wedstrijden waren dat in Werkhoven een jonge scheidsrechter van 18 jaar floot (Boudadar) en dat de thuisclub in het begin de beste kansen kreeg (Jeffrey Renzenbrink en Milton van Dam) en de bezoekers hadden in de slotfase kunnen toeslaan via spits Mitchell Goes die twee keer in kansrijke positie voor doelman Tom Klever miste. En zodoende bleef het doelpuntloos.

 

Bunnik

Ondanks de 0-0 in Werkhoven bleef ’t Goy koploper met tien punten uit vier derby’s. Bunnik staat na een gelijkspel tegen SVF tweede in de ranglijst om de Hans van Echtelt Cup. Odijk volgt met vier punten maar heeft nog twee streekduels te goed. SVF volgt daarna met twee punten uit drie derby’s. In Cothen was de thuisclub dichtbij de eerste ‘Kromme Rijn-zege’ via een treffer van Freek Scherpenzeel maar in de allerlaatste minuut maakte Bunnik alsnog de gelijkmaker via Joeri van Zon.

 

Tussenstand

Lees hier meer over de opzet van de Kromme Rijnbokaal, omgedoopt tot Hans van Echtelt Cup.

Gedetailleerde tussenstand van deze competitie in een competitie:

RangordeClubDerby's gespeeldGewonnen derby'sGelijk gespeeldVerloren derby'sPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegenDoelsaldo
1't Goy431010835
2Bunnik41215761
3Odijk21214413
4SVF3021225-3
5Aurora2011113-2
6Schalkwijk3012126-4

 

Programma en poll

Op 13 november staan geen derby’s op het programma, maar een week later staat de wedstrijd Schalkwijk-Aurora in de planning. Wie gaat deze speelronde goed doorkomen? Laat het hier anoniem weten: