AVV Keistad volgend seizoen naar topdivisie

Volleybal Gijs Kila

Volleybalvereniging AVV Keistad komt volgend seizoen met het eerste vrouwenteam uit in de topdivisie. Een historische mijlpaal in het 20-jarige bestaan van de club. De topdivisie is één divisie verwijderd van het hoogste niveau. Met deelname hieraan hoopt Keistad in status te groeien en de club meer een regio-functie te geven. ‘Toen wij hoorden dat er plekken vrij kwamen, besloten wij ons aan te melden. Woensdagavond kwam vanuit de volleybalbond de bevestiging en dit is niet alleen voor de dames geweldig, maar ook voor heel Amersfoort,’ is te lezen op hun website.

Na het eerdere behaalde succes, waaronder de promotie op eigen kracht naar de eerste divisie, is dit een nog groter succes voor de club. Hoewel er dit seizoen maar vier duels gespeeld werden, pakte dit goed uit voor Keistad. Vanwege de huidige omstandigheden wordt er niet meer gespeeld en krijgen zij de kans om op een hoger niveau te spelen. ‘Geluk dwing je misschien af, maar dit had niemand durven dromen’, aldus Jasper de Wijs, de trainer van Dames 1.

Aanvoerder Yara van Keeken vind het verdiende kans. ‘Dames 1 is als team ook enorm gegroeid de laatste tijd en we gingen mee in het niveau van de eerste divisie.’ Volgen van Keeken zullen ze ook volgend jaar weer de stap naar een hoger niveau aankunnen en doet een belofte. ‘Wij worden geen grijze muis in de topdivisie en gaan minimaal in de middenmoot eindigen.’

Dat AVV Keistad als vereniging deze stap ook heeft kunnen maken, heeft ook met de wens te maken om als vereniging verder te gaan professionaliseren en meer richting topsport te bewegen. Samen met Nevobo en SRO heeft AVV Keistad al de eerste stappen daarin gezet. De club geeft aan dit proces nog verder te willen opschalen, om zo nog aantrekkelijker te worden voor andere speelsters uit de regio.