Baanrenners regio Utrecht pakken veel medailles op NK

Baanwielrennen Redactie

De baanwielrenners uit de regio Utrecht hebben goed gepresteerd op de NK, die over meerdere weekends werden uitgesmeerd. Jan-Willem van Schip, serieuze kandidaat voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio, bleef steken op drie zilveren plakken.

Tweemaal griste Wim Stroetinga uit Nijkerk het goud voor de neus van de Schalkwijker weg en wel op de nummers scratch en koppelkoers. Op dat laatste onderdeel werd de geroutineerde Stroetinga geflankeerd door Yoeri Havik, die op de puntenkoers Van Schip de baas bleef.

Dat hij geen enkele nationale baantitel veroverde moet een tegenvaller zijn voor Van Schip. Immers, tijdens wereldbekerwedstrijden in Berlijn en Londen had de renner van Roompot-Charles een goede vorm geëtaleerd. Van Schip reed de koppelkoers, internationaal bekend als de Madison, samen met Cees Bol.

Bij de vrouwen bracht Kirstie van Haaften drie medailles naar De Meern, waaronder twee gouden. De talentvolle renster die komend seizoen voor de Belgische ploeg Health Mate-Cyclelive gaat rijden, pakte de titel op de ploegenachtervolging en het omnium (met zilver voor Lorena Wiebes uit Mijdrecht). Achter de derny pakte Van Haaften zilver. Brons was er op dat nummer voor Eline van Rooijen uit Woerden.

Wiebes won brons op de scratch. Dezelfde kleur had de medaille van de Nijkerkse Roxanne Knetemann op de koppelkoers (met Marit Raaijmakers).