Van Baarle en Stroetinga op vinkentouw in zesdaagse

Baanwielrennen Redactie

Belgen heersen vooralsnog in de Zesdaagse van Rotterdam. Na twee wedstrijddagen gaan Kenny De Ketele en Moreno De Pauw fier aan de leiding. Veenendaler Dylan van Baarle en Nijkerker Wim Stroetinga zijn tot de achtervolging veroordeeld, maar nog geenszins kansloos voor de eindoverwinning in Ahoy.

Het Belgische koppel trok vanaf de openingsceremonie volop ten aanval.  Op dag twee moesten Van Baarle en zijn metgezel Niki Terpstra passen, ze kregen een tweede ronde aan de broek. Het sterke duo, groot in de wegklassiekers, bezet niettemin na vrijdagavond nog steeds de tweede plaats.

Stroetinga en Yoeri Havik rukten na een kalme eerste dag op naar de top van het klassement. Dankzij een knap optreden in onder meer de kleine koppelkoers en achter de derny staan ze derde, op drie ronden van de leiders.

Onderin hebben Schalkwijker Jan-Willem van Schip en Dion Beukeboom de laatste plaats verlaten. Ze staan nu twaalfde, een plaats onder de ervaren Woerdenaar Nick Stöpler en André Looij. De zesdaagse beleeft dinsdag 9 januari zijn apotheose.