‘Badminton op hoogste niveau kan in Utrecht’

Badminton De vrijwilliger Marina van Huissteden-Kaspers

‘Ik kan er zelf helemaal niets van, maar heb aan badminton mijn hart verpand. Ik ben van oorsprong basketballer en hoopte dat mijn kinderen dat ook zouden kiezen. Maar het werd badminton en daar groei je daar dan in mee.’ Aan het woord is Han van der Vliet (51). Dé grote animator van allerlei toernooien op badmintongebied.

Ten westen van de Leidsche Rijn, en met name in De Meern, kennen de sportliefhebbers hem als een gedreven verenigingsman. Meer dan twintig jaar lang bekleedde hij bij SVO basketbal diverse bestuursfuncties. Totdat zijn zonen Mitchell en Kyle kozen voor de shuttle en racket.

Via de jeugdcommissie ontdekte Van der Vliet hoe leuk toernooien waren en sindsdien probeert hij de Utrechtse verenigingen, Hercules, DVS/Koto Misi, Iduna, BC Castellum en Helios te verbinden. En hij is niet de eerste want in 2014 vierde het Utregs toernooi haar tweede lustrum. De laatste jaren heeft Van der Vliet het stokje overgenomen en is hij de drijvende kracht achter het toernooi, dat hij, gezien de baancapaciteit, het liefst in sporthal Galgenwaard speelt.

De hal van Hercules ziet hij als een prachtig alternatief maar te klein voor zijn ambities.

‘De laatste editie, nu drie weken geleden was een groot succes. We hadden rond de 161 deelnemers en hebben een kleine 250 partijen gespeeld. Op dit toernooi doen niet alleen valide spelers mee maar ook de minder-valide spelers. En het is een open toernooi, dus de inschrijvingen komen uit het hele land. De deelname van onze eigen verenigingen, en dan met name die van DVS/Koto Misi, Iduna en Hercules was dit jaar veelbelovend. We hopen dat de rest ook weer snel mee gaat doen.’

Een grote wens is om het toernooi over twee dagen te organiseren, maar tot op dit jaar is het niet gelukt om met de …

 


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij deze mogelijkheden:

– U koopt de krant bij een verkooppunt bij u in de buurt
– U kiest voor een abonnement op de krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is
U bestelt dit artikel los