Beachvolleybal feest op Jaarbeursplein

Beachvolleybal Redactie

Op een kolkend Jaarbeursplein met een bomvolle tribune en volle trappen bij het station wisten de Brazilianen Moises en Vinicius verrassend de titel tijdens de DELA Eredivisie Beach in Utrecht te veroveren. Ze wonnen in de finale met 2-1 van Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Bij de vrouwen ging de titel naar Emi van Driel en Raisa Schoon die in Utrecht geen set verloren.

Varenhorst en Van de Velde, de toppers van Beachvolleybal Team Nederland speelden een mooie finale tegen de Brazilianen Moises en Vinicius. Deze laatsten kregen van de organisatie een wildcard en die hebben ze dus volledig waargemaakt. De Brazilianen wonnen afgelopen week goud in Genève bij de Zwitserse tour en dat lukte ze nu in Nederland weer.

De finale begon nog goed voor Varenhorst en Van de Velde, die afgelopen week nog brons pakten op de World Tour in Brazilië. Vol vertrouwen gingen ze van start en de BTN-heren namen snel een 4-1 voorsprong door een killblok en een ace van Varenhorst. De Nederlanders straalden rust uit en speelden sterk, ze kwamen op 14-9 en gingen slim om met de sterke wind die er stond. De Brazilianen vochten nog even terug tot 19-19, maar daarna maakten de favorieten het af: 22-20. In de tweede set namen Moises en Vinicius de regie over en dat was vooral te danken aan het ijzersterke spel van routinier Moises. Het werd een snelle 16-21 setwinst voor de fanatieke Brazilianen. In de allesbeslissende derde set bleef het ‘de grote Moises show’. Hij was niet te stoppen en maakte het verschil. De Nederlandse mannen dropen teleurgesteld van het veld af, de Brazilianen vierden een feestje: 8-15 winst.

Het brons ging in Utrecht naar Jasper Bouter en Ruben Penninga.

Bij de vrouwen ging het goud naar Emi van Driel en Raisa Schoon. Na zilver en brons stonden ze nu op het hoogste treetje van het podium en dat stemde ze zeer tevreden. In de finale waren ze met 2-0 (21-16 en 21-19) te sterk voor Emma Piersma en Pleun Ypma. Extra knap was het dat Van Driel en Schoon de titel veroverden zonder een set te verliezen. Ze wonnen al hun duels in Utrecht met 2-0. Het brons ging naar Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.

Meer foto’s op onze Facebook site.