Beachvolleybalclinic tijdens EK in Utrecht

Beachvolleybal Redactie

Op dinsdag 17 juli komt oud olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor, zelf diabetes type 1 sinds 2003, naar Utrecht. Zijn stichting, opgericht om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen, organiseert dan een beachvolleybalclinic voor kinderen met diabetes type 1.

De clinic wordt gegeven door niemand minder dan Bas van de Goor zelf. De clinic is op 17 juli op de Neude in Utrecht. Van 11.00u tot 12.00u geeft Bas van de Goor de clinic. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. ‘Ik kijk er enorm naar uit,’ zegt Bas van de Goor. ‘Het is mooi dat wij deze activiteit voor kinderen met diabetes morgen organiseren tijdens zo een groot sportevenement.’ Aanmelden voor dit evenement kan op www.bvdgf.org/utrecht.

Van 15 t/m 22 juli vindt in Nederland het EK beachvolleybal plaats. De Bas van de Goor Foundation is maatschappelijk partner van dit toernooi en organiseert in de vier speelsteden clinics voor kinderen met diabetes. Tijdens deze dag zijn kinderen met diabetes type 1 samen met hun gezin welkom voor een beachvolleybalclinic, vervolgens kunnen zij ook nog eens genieten van de wedstrijden van het EK Beachvolleybal.

De missie van de Bas van de Goor Foundation is om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Van de Goor kreeg nog tijdens zijn actieve volleybalcarrière diabetes type 1 en merkte het positieve effect van sport op het verloop van zijn ziekte. Met die ervaringen probeert hij nu anderen te inspireren. Voor meer informatie over de Bas van de Goor Foundation, of de clinic kunt u contact opnemen met Rick Groenhard via Rick@bvdgf.org of 06-12537910.