Beachvolleyballers staan er goed voor in aanloop naar OS 2021

Beachvolleybal Redactie

Alexander Brouwer en Nieuwegeiner Robert Meeuwsen staan momenteel zevende op de olympische ranking. Als de wereldkampioenen van 2013 bij de beste 15 blijven horen, kwalificeren zij zich. Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink (uit Rhenen) staan op een gunstige achtste plek voor de Spelen die op 23 juli 2021 van start gaan.

De olympische ranking wordt opgemaakt aan de hand van de resultaten die worden geboekt op de World Tour van 1 september 2018 tot en met 13 juni 2021. Ook tellen de resultaten van het WK 2019, de World Tour Finals 2019 en de finale van de Continental Tour mee. De beste vijftien teams die zich nog niet op andere wijze hebben gekwalificeerd plaatsen zich voor Tokio.

Na het uitstellen van de Olympische Spelen tot de zomer van 2021 heeft de FIVB besloten ook de deadlines voor het kwalificeren met een jaar op te schuiven. De wereldvolleybalbond maakte dit woensdag bekend. Verder worden er geen wijzigingen aangebracht in het kwalificatiesysteem.

De FIVB heeft in overleg met de beachvolleybalcommissie van de bond en met de atletencommissie besloten de volgende deadlines aan te passen:

  • De deadline voor kwalificatie via de ranglijst is nu gelegd op 13 juni 2021. De deadline stond op 14 juni 2020. Op 14 juni 2021 wordt de olympische ranking gepubliceerd aan de hand waarvan 15 teams per gender zich plaatsen voor de Spelen van Tokio.
  • De Continental Cups, waar per continent nog 1 ticket per gender voor een nationale bond te verdienen is, moeten voor 27 juni 2021 zijn afgewerkt.

Er zijn verder geen wijzigingen doorgevoerd. Teams komen nog steeds in aanmerking voor kwalificatie als ze aan minstens 12 toernooien die meetellen als kwalificatiemoment hebben deelgenomen. De beste twaalf resultaten tellen mee voor de olympische ranking.