Beachvolleyballers starten eredivisie bij zonsopkomst

Beachvolleybal Redactie

Om 05.24 begint vanmorgen de eerste competitieronde van de eredivisie beachvolleybal bij Sportpark Poelenburg in Zaandam. 12 mannenteams en 12 vrouwenteams starten aan het toernooi op de velden van Beachvolleybalvereniging Silicium. Normaliter trekt de eredivisie beachvolleybal van mei tot en met augustus door heel Nederland, met als sluitstuk het NK Beachvolleybal in Scheveningen. Op 12 en 13 september doet de tour Utrecht aan.

Het zogenaamde Centre Court zal op het Jaarbeursplein gestalte krijgen en bij volleybalvereniging Irene in Bilthoven worden ook enkele wedstrijden gespeeld.

Aan het vrouwentoernooi nemen veel teams van Beachvolleybal Team Nederland deel, waaronder de olympiërs Sanne Keizer en Madelein Meppelink uit Rhenen. Dit team is als eerste geplaatst. De top mannenteams van BTN nemen niet deel, zij zijn momenteel op trainingsstage.

Na de eerste ronde in Zaanstad doet de eredivisie achtereenvolgens Almelo, Zutphen en Heerenveen aan alvorens het NK op het programma staat. Vervolgens speelt men twee dagen in september in Utrecht en wordt de tour op 19 en 20 september in Breda afgesloten.

    Madelein Meppelink liet haar volgers op Instagram weten niet erg gelukkig te zijn met de vroege starttijd in Zaandam, ze dacht in eerste instantie dat het een grap was.