Bekerwinst voor floorball Utrecht

Floorball Willem van der Steeg

De mannen van UFC Utrecht hebben zaterdag 12 mei voor de tweede keer op rij de Nederlandse Loterij Cup, de nationale floorball beker, weten te veroveren. UFC Utrecht begon als favoriet aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers van FB Agents. Bekerwinst was echter geen uitgemaakte zaak. Tijdens de competitie werd door de Utrechters slechts één keer verloren, maar dat was juist tegen dezelfde Agents.

De wedstrijd in sporthal De Triangel in Lent (Nijmegen) begon spectaculair, want na één periode was er al vijf keer gescoord: 2-3 in Utrechts voordeel. In de tweede periode maakte Agents gelijk, maar Utrecht ging toch weer rusten met een voorsprong: 3-4. In de laatste periode liet Utrecht uitstekende efficiëntie zien met vijf goals binnen drie minuten, waardoor een onoverbrugbaar gat werd geslagen. Agents probeerde het nog, maar scoorde slechts eenmaal. Met nog een Utrechtse goal als slotakkoord werd de eindstand bepaald op 4-10.

Binnenkort krijgen de Amsterdammers echter kans op revanche. FB Agents is namelijk tweede geworden in de competitie en beide teams staan eind mei wederom tegenover elkaar in de playoff finale om het landskampioenschap. Voor de Utrechters staat prolongatie van de titel op het spel en door de bekerwinst kan net als vorig jaar de dubbel in de wacht worden gesleept.

Floorball wordt gespeeld door vijf veldspelers en een keeper en laat zich omschrijven als een mengeling van ijshockey en zaalhockey. De sport komt oorspronkelijk uit Zweden en wordt ook in de rest van Europa steeds populairder. In Zweden is het na voetbal de grootste sport van het land en ook in landen als Finland, Tsjechië en Zwitserland staat de sport inmiddels al in de top 10 van populairste sporten.