Belangstelling voor ijshockeyers IJCU Dragons wekelijks groter

IJshockey Robert Jan van der Horst

Op IJCU Dragons staat in de eerste divisie geen maat. De Utrechtse ijshockeyers waren zaterdagavond 26 februari in thuishaven De Vechtsebanen met 5-0 te sterk voor Zoetermeer 2. De formatie van coach Stefan Collard is nu niet meer te achterhalen voor de concurrenten waardoor zeker is dat IJCU als lijstaanvoerder over – vermoedelijk – twee weken aan de play-offs begint om het kampioenschap.

Meer nog dan de verdiende overwinning was van belang de toenemende publieke belangstelling. Zaten er een week eerder in het thuisduel met Nijmegen (7-3 winst) nog 250 toeschouwers, tegen Zoetermeer 2 waren dat er alweer 350. ‘En dat ondanks het carnavalsweekeinde, waardoor een aantal sponsors niet kon komen’, aldus Collard. ‘Een mooie ontwikkeling. Er heerste zaterdagavond een goede sfeer in de hal, zowel tijdens als na de wedstrijd.’
Net als de een aantal sponsoren, waren tevens zes spelers van IJCU niet aanwezig. Om uiteenlopende redenen ontbraken Bart Engel, Stein Martens, Matej Kangyar, Alexei Hamming, Boris Sevo en Andrew Trapman op het wedstrijdformulier. Waarmee het nut van een brede selectie maar weer eens werd aangetoond. Opvallend in het treffen met Zoetermeer 2 waren de drie doelpunten met een man meer op het ijs, de zogenaamde powerplay, die IJCU Dragons maakte. De overmacht van de thuisclub werd ook nog eens cijfermatig uitgedrukt in het aantal schoten op het doel: 62 om 17.
Voor de reguliere competitie wacht IJCU Dragons het komend weekend een dubbel tegen Geleen 2. Vrijdagavond 4 maart om 20.15 uur op ijscomplex Glanerbrook in Limburg; zaterdag 5 maart om 20.30 uur op de eigen De Vechtsebanen.
Voor de drie resterende plekken in de play-offs lijken Geleen 2, Zoetermeer 2 en Nijmegen de belangrijkste kandidaten. De nummer 1 van de ranglijst speelt een best-of-three-serie tegen de nummer vier; de ploeg die als eerste twee wedstrijden wint, gaat door naar de finale. Het hoogst geklasseerde team heeft het thuisvoordeel.
Nummer twee speelt tegen nummer drie en ook hier heeft het hoogst geklasseerde team het thuisvoordeel. De winnaars van de halve finale komen tegen elkaar uit in een reeks wedstrijden om de titel. Waarbij het team dat het hoogst eindigde in de competitie het thuisvoordeel heeft. Het is nog niet duidelijk of de finale wordt afgewerkt in een best-of-three, dan wel in een best-of-five-serie.
Scoreverloop IJCU Dragons – Zoetermeer 2: 4.52, 1-0: Justus Bos op aangeven van Jerry Kinneging en Jason Boereboom. 16.24, 2-0: powerplay goal (ppg) van Jason Boereboom, assists Jerry Kinneging en Pieter Kronenburg. 26.40, 3-0 ppg Pieter Kronenburg op aangeven van Jerry Kinneging en Justin van Baarsen. 52.11, 4-0 ppg Pieter Kronenburg op aangeven van Geno Zwiers (man of the match met een hele goede wedstrijd) en Indy Bontan. 55.17, 5-0: Vince van de Kraak, assists Tim Schaasberg en Nicky Collard.