BeNe Ladies Tour ook in 2021 van start in Utrecht

Wielrennen Redactie

De BeNe Ladies Tour maakt de eerste plannen bekend voor de editie van 2021. De zevende editie, die dit jaar stond gepland van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli, gaat omwille van het coronavirus niet door. 'We focussen ons meteen op 2021, zodat we dan een nog mooier evenement neer kunnen zetten. We zijn blij dat we ook volgend jaar in Utrecht zullen starten. Dit zal opnieuw gebeuren in de maand juli, maar de juiste data moet nog worden afgestemd met de UCI', aldus organisator Geert Stevens van sportadviesbureau GLS.

In 2019 is de BeNe Ladies Tour voor het eerst van start gegaan in Utrecht, namelijk in Leidsche Rijn. Het was een spectaculaire tijdrit die uiteindelijk werd gewonnen door Lisa Klein uit Duitsland. De Nederlandse Ellen van Dijk behaalde een knappe tweede plaats.

Ook in 2021 zal de proloog weer in Leidsche Rijn zijn. Het parcours is wel aangepast, voor een nog betere beleving. De top van het vrouwenwielrennen zal starten in het Màximapark. Daarna fietsen de vrouwen via het Lint en de fietsboulevard naar Leidsche Rijn Centrum. Daar finishen ze op het Brusselplein, waar genoeg ruimte is voor alle toeschouwers om ze onder luid gejuich te ontvangen. Genoeg om naar uit te kijken dus!

De Utrechtse wethouder Sport, Maarten van Ooijen: ‘Als Utrecht zijn we een echte fietsstad. Dit jaar hadden we wederom de eer om zowel de top van het vrouwenwielrennen als de top van het mannenwielrennen te ontvangen. Door de maatregelen rondom het coronavirus gaat dit niet door, gezondheid staat immers voorop. Nu we weten dat de BeNe Ladies Tour in 2021 weer in Utrecht start, kunnen we ons alvast hierop verheugen. Het wordt een mooi feest voor iedereen, zowel sportliefhebbers uit binnen- en buitenland, kinderen, inwoners van Leidsche Rijn en natuurlijk de rest van Utrecht.’