BENE-League buiten bereik Handbal Houten

Handbal Redactie

Houten begon vol goede moed aan de play-offs met als doel een plek in de BENE-League. Na vier wedstrijden staat de club uit Houten echter onderaan met slechts 1 punt en zal zich moeten opmaken voor een nieuw jaar in de Eredivisie.

Nadat het programma voor de Eredivisie was afgewerkt, plaatste de top 2 (Handbal Houten en DFS Arnhem) zich voor de play-offs om in seizoen 2018/2019 in de BENE-League te kunnen spelen. Samen met de vijfde en zesde Nederlandse ploeg uit deze League (JMS/Hurry-Up en Wematrans/Quintus), wordt in een poule gestreden voor twee tickets voor de grensoverschrijdende competitie.

De eerste wedstrijd in de play-off werd thuis in The Dome gespeeld en werd een gelijkspel (28-28) tegen DFS Arnhem. Daarna verloor Houten met ruime cijfers van alle tegenstanders die het tegenover zich kreeg. Quintus was met 36-21 te sterk, Hurry Up won met 34-24 en ook de eindstand tegen DFS Arnhem was duidelijk: 30-18.

De gifbeker is nog niet leeg voor het Houtense team, want zij moeten nog twee wedstrijden in de play off spelen. Deze worden beide afgewerkt in thuishal The Dome in Houten. De eerste wordt aanstaande zaterdag 28 april om 21.00 uur tegen Wematrans/Quintus gespeeld en de slotwedstrijd is op 5 mei om 20:15 uur met als tegenstander JMS/Hurry Up uit Zwartemeer in Drenthe.

 

Volgend seizoen

Stipt Payroll/Houten 1 zoals de volledige naam van het team luidt, wilde zich graag versterken met nieuwe spelers en de sterke spelers in hun midden langer vasthouden. Eerder tekenden de keepers, Hoefnagels en topschutter Van Gool al bij. Vorige week werd bekend dat ook de van origine linkerhoekspeler Thies Berendsen zijn contract zal verlengen. Berendsen voert de topscorerslijst van de kampioen van de eredivisie aan en zal nog een jaar in Houten blijven. Eerder zei Rick Louw al toe ook volgend jaar leiding aan de selectie van Stipt Payroll/Houten te blijven geven.

Rechterhoekspeler Tobias Marx (21) speelde de afgelopen twee jaar in de BeneLeague bij Hurry Up en Sporting Nelo. Volgend seizoen zal hij de mannenselectie van de handballers in Houten komen versterken.