Bennema vervangt Reiner als coach Dafne Schippers

Atletiek Redactie

Bart Bennema, bondscoach van de Atletiekunie, zal de komende jaren de coaching van de 100 meter en de 200 meter sprinters voor zijn rekening nemen. Schippers trainde tussen 2008 en 2016 al bij de succesvolle Bennema met een reeks indrukwekkende resultaten waaronder het winnen van haar eerste wereldtitel in 2015.

Schippers maakt hiermee deel uit van de selectie die onder andere bestaat uit atleten Churandy Martina, Jamile Samuel en Nadine Visser. Via de AtletiekUnie laat ze weten: ‘Ik ben heel erg blij met de hernieuwde samenwerking met Bart. We kennen elkaar goed, weten wat we aan elkaar hebben en samen zien we de toekomst met alle vertrouwen tegemoet. Ik kijk er naar uit om een mooi vervolg te geven aan de fijne samenwerking die we altijd hebben gehad’.

 

Route naar WK 2019

Hoofdcoach Charles van Commenee: ‘De sprinters hebben nu de benodigde duidelijkheid over de route die loopt naar de WK 2019 in Doha en de Olympische Spelen het jaar erna. We streven ernaar spoedig een structurele oplossing te hebben voor de andere atleten, onder wie 400 meter loper Liemarvin Bonevacia. Tot die tijd blijft Bart ook de regie voeren over hun trainingsprogramma met ondersteuning van de andere bondcoaches.’ De atleten, bondscoaches en hoofdcoach Van Commenee zijn momenteel op trainingsstage in het Turkse Belek.