Berlijn belangrijke test Van Schip

Baanwielrennen Redactie

Voor Jan-Willem van Schip breekt een belangrijk weekend aan. De wielrenner uit Schalkwijk gaat zich op de piste in Berlijn meten met de wereldtop op de disciplines omnium en madison (koppelkoers). Op het laatste onderdeel vormt Van Schip een combinatie met Dion Beukenboom, die in augustus van dit jaar een vergeefse poging deed het werelduurrecord te verbeteren.

De vertrekkende bondscoach Peter Schep beschouwt de wereldbekerwedstrijden in Duitsland van – 30 november tot en met 2 december – als een goede graadmeter voor de mogelijkheden van de duurploeg. Overigens is veelvoudig wereldkampioen Kirsten Wild, het uithangbord van de duurselectie, er niet bij omdat ze in een rustperiode zit. Daardoor krijgen in Berlijn jonge talenten de kans zich te tonen. Schep: ‘We starten op de madison bij zowel de mannen als de vrouwen in een nieuwe samenstelling. Beide mannen hebben inhoud en we gaan zien hoe ver die inhoud hen brengt.’

Van Schip won in maart dit jaar tijdens het WK baanwielrennen in Apeldoorn zilver op het omnium en de puntenkoers. Op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 is er geen puntenkoers, wel het omnium. De madison keert na twaalf jaar weer terug als olympisch nummer.