Bescheiden rol Nederlanders in de Ronde van Oman

Wielrennen Redactie

Martijn Tusveld zal gemengde gevoelens hebben overgehouden aan zijn debuut bij Team Sunweb. Nadat eerder al de Deense kopman Soren Kragh Andersen was uitgevallen, moest op de slotdag van de Ronde van Oman ook de Utrechter de koers voortijdig verlaten. De zesdaagse etappekoers werd gewonnen door de Kazak Alexei Lutsenko.

Andersen, vorig jaar winnaar in Oman, kwam in de tweede etappe twee maal ten val en startte de volgende dag niet vanwege een hersenschudding. Daarmee was de kaart van Sunweb voor het klassement uitgespeeld. Overigens presteerde Martijn Tusveld in de tweede etappe uitstekend met een 21ste plaats.

Zaterdag deed Astana in de vijfde etappe met finish op de Green Mountain goede zaken. Lutsenko werd in de koninginnenrit tweede achter zijn Spaanse ploeggenoot Miguel Ángel López en veroverde de leiderstrui. Die stond hij op de slotdag niet meer af. De Noor Alexander Kristoff won de sprint van de laatste etappe.

De Ronde van Oman bracht de Nederlanders weinig succes. Beste Nederlander was Floris Gerts van Roompot-Nederlandse Loterij met een 27ste plaats. Van Roompot brak de Drent Elmar Reinders zijn sleutelbeen. Hij is van de procontinentale ploeg de tweede renner binnen een week die een tijdje uit de roulatie zal zijn.

 

 

Ruta del Sol

In de Ruta del Sol werd Veenendaler Dylan van Baarle (Sky) zevende in de afsluitende tijdrit. In het eindklassement, gewonnen door de Belg Tim Wellens voor Wout Poels, werd hij 60ste. Zijn jonge stadgenoot Martijn Budding (Roompot) deed het uitstekend in deze etappekoers. Ondanks een valpartij in de tijdrit finishte hij als 27ste in het eindklassement en was zeer tevreden over de stap die hij heeft gemaakt. Zaterdag al toonde hij zich na de zware bergetappe in zijn nopjes. ‘De etappe afgesloten met een 19e plek, heb mezelf verbaasd door op de klim van de dag met de favorieten boven te komen. Lekker om resultaat te zien na een winter hard trainen.’