Beslissingswedstrijd BCO om plaats in de meesterklasse

Bridge Redactie

BCO moet een beslissingswedstrijd spelen voor handhaving in de meesterklasse. De Utrechtse bridgers beleefden een dramatische zaterdag, waardoor de goede perspectieven om ook volgend seizoen op het hoogste niveau te acteren, in een klap verdwenen. Zondag kon het tij niet gekeerd worden. Tegen Crash volgt nu een promotie/degradatiewedstrijd.

Vooraf zag het er gunstig uit voor BCO. Van de zes teams in de degradatiepoule zouden de beste drie zich handhaven in de meesterklasse en de nummer vier een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen de nummer drie van de eerste divisie. Omdat de punten uit de reguliere competitie werden meegenomen, stond BCO dat knap had gepresteerd in drie slopende weekenden voor het begin van de vijf slotwedstrijden tweede. Drie forse nederlagen deden de kansen danig slinken en in de laatste twee duels kon het tij niet gekeerd worden. Op 26 januari speelt BCO een promotie/degradatiewedstrijd tegen Crash uit Leiden.

Het landskampioenschap zal worden betwist tussen ’t Onstein-1 en Het Witte Huis-1. Beide teams bereikten de finale dankzij een broedermoord op het tweede team. Vooral Het Witte Huis met de internationale vedetten Sjoert Brink en Bas Drijver had het erg moeilijk in de halve finale en kon pas in de laatste zitting orde op zaken stellen. Tim Verbeek uit Driebergen was kansloos tegen de landskampioen, ’t Onstein-1.

In de eerste divisie eindigde het eerste team van het Utrechtse Star als vierde. Ook het tweede team handhaafde zich als nummer dertien (van de 23) in de op een na hoogste afdeling. Het doek viel voor De Vriendenkring uit Amersfoort.