Bittere pil voor FC Utrecht in Tilburg

Voetbal Hans van Echtelt

Het was een extra koude douche die FC Utrecht in de stortbuien van Tilburg moest incasseren. Twee minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Siemen Mulder frommelde de thuisclub alsnog de gelijkmaker achter Jeroen Zoet nadat de arbiter een overtreding op aanvoerder Simon Gustafson onbestraft had gelaten. Witheet beende trainer John van den Brom richting het arbitrale viertal maar zijn protest vond geen gehoor bij het kwartet en ook niet bij de VAR die het incident onbestraft liet.

Het bleef derhalve 1-1 op het scorebord en daarmee deed FC Utrecht zichzelf tekort, omdat tal van kansen op een hogere score in het eerdere deel van de wedstrijd onbenut waren gelaten. De openingstreffer van de bezoekers was er een van pure schoonheid: Jean-Christophe Bahebeck vormde het sluitstuk van een schitterende counter, ingeleid door Urby Emanuelson en vervolgd door zijn teamgenoten Gyrano Kerk en Simon Gustafson.

Lange tijd zag het er naar uit dat deze fraaie treffer goed zou zijn voor drie punten die FC Utrecht een stuk dichter bij concurrent Willem II zou brengen. Maar het pakte anders uit, ondanks het inbrengen van verse krachten als Bart Ramselaar en Joris van Overeem. Minder gelukkig leek ons de late invalbeurt van nieuweling Ludovic Sane die bij de gelijkmaker wat onwennig in het strafschopgebied ronddoolde. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Paul Gladon de verregende Tilburgse supporters toch nog een feestje gaf.

Komende zondag wacht om kwart over twaalf  FC Twente als nieuwe opponent, een goede gelegenheid voor FC Utrecht om zich warm te draaien voor de komende topduels tegen Ajax waarvan de eerste (beker) editie op 4 maart zal worden afgewerkt. Het vertoonde spel van de afgelopen duels tegen Go Ahead en Willem II geeft de Domstedelijke fans het gevoel dat er nog heel wat moois te wachten staat.