Bjorn Brachten komend seizoen bij Houten onder de lat

Handbal Redactie

Na een aantal goede seizoenen keert keeper van het eerste team van Handbal Houten, Rens van Kregten, terug onder de lat bij Achilles uit Apeldoorn. In Bjorn Brachten is een opvolger gevonden. Brachten (20) komt in Houten zijn oude coach Gielen weer tegen die zegt: ‘Ik heb Bjorn leren kennen als een gedreven keeper die het verschil kan maken. Afgelopen seizoen heeft hij met uitstekend keeperswerk in meerdere wedstrijden een groot aandeel in de overwinning gehad. Natuurlijk ben ik blij met zijn komst.'

Brachten heeft meerdere jeugdinterlands achter zijn naam staan en al bij een aantal imposante clubs onder de lat mogen staan. De uit Zevenaar afkomstige doelman kwam van Swift Arnhem, via Sittardia naar LIONS 2 waar hij al uitkwam in de eredivisie. Afgelopen seizoen verdedigde hij, ook in de eredivisie, het doel van E&O. ‘Ik heb een prima seizoen in Emmen gehad, maar het reizen naar het hoge noorden kostte mij veel extra tijd en energie. Dat was het zeker waard, maar het had niet langer moeten duren. Bij Houten speel ik op hetzelfde niveau dichter bij huis en daar ben ik blij mee.’